Suivre l’actualité de ce titre (promotion, parution...)

Résumé

Vraťte se do dětství nebo představte kouzelný svět pohádek fantastického vypravěče Hanse Christiana Andersena malým čtenářům. Andersenovy příběhy o dobru a zlu, lásce a ztrátě a věrnosti ve zlých dobách milují čtenáři na celém světě i dnes, dvě staletí po prvním vydání. Andersenovy pohádky byly přeloženy do více než 125 jazyků a v dnešní době jsou považovány za kulturní dědictví. V tomto vydání vás čeká výběr nejznámějších i méně známých příběhů. Nechte se přenést do kouzelného světa pohádek...

Václav Knop je český herec, dabér a režisér, známý například jako tělocvikář Jonáš ze seriálu Hospoda nebo jako doktor Zdeněk Vacek z populárního seriálu Slunečná. Podílel se na dabování mnoha filmů a seriálů, namluvil mimo jiné postavu majora Franka Burnse v kultovním americkém seriálu M*A*S*H. Je držitelem Ceny Františka Filipovského za mimořádné dabingové zpracování audiovizuálního díla a jeho hlas můžete znát také z nádražních reproduktorů, kde oznamuje příjezdy a odjezdy vlaků.

Hans Christian Andersen (1805–1875) byl dánský spisovatel, básník a umělec. Proslavil se jako autor dětské literatury a mezi nejoblíbenější pohádky z jeho pera patří Císařovy nové šaty, Malá mořská víla, Slavík, Statečný cínový vojáček, Sněhová královna, Ošklivé káčátko a Děvčátko se sirkami. Jeho knihy byly přeloženy do všech živých jazyků a drtivá většina dětí i dospělých zná alespoň pár Andersenových příběhů. Mnoho z nich se dočkalo jak divadelního, tak filmového zpracování. Nejznámější jsou bezpochyby animované filmy studia Disney – Malá mořská víla (1989) a volná adaptace Sněhové královny, Frozen (2013).

Díky Andersenově přínosu do dětské literatury se jeho narozeniny 2. dubna, slaví jako Mezinárodní den dětské knihy.

Auteur

Auteur(s) : Hans Christian Andersen

Caractéristiques

Editeur : Saga Egmont International

Auteur(s) : Hans Christian Andersen

Publication : 26 juin 2024

Intérieur : Noir & blanc

Support(s) : Livre audio [MP3]

Contenu(s) : MP3

Protection(s) : Aucune (MP3)

Taille(s) : 590 Mo (MP3)

Langue(s) : Tchèque

EAN13 Livre audio [MP3] : 9788726275216

--:-- / --:--