Suivre l’actualité de ce titre (promotion, parution...)

Résumé

Detektiv in njegov partner se poslužujeta vseh najnovejših sredstev in dognanj forenzike, počasi zbirata in preverjata dokazno gradivo, dokler se nazadnje vendarle ne izkaže, da vsa znanstvena in tehnična sredstva niso dovolj in da je rešitev mogoče poiskati le skozi pronicljivo psihološko in socialno razumevanje določene situacije in njenih silnic.

Po eni strani so romani Tane French klasični »policijski romani« (police procedurals), torej kriminalke, napisane s stališča profesionalnega detektiva, ki se skupaj s policijskim timom (jedro tega teama je običajno par, detektiv in njegov partner) poslužuje vseh najnovejših sredstev in dognanj forenzike, počasi zbira in preverja dokazno gradivo, dokler se nazadnje vendarle ne izkaže, da vsa znanstvena in tehnična sredstva niso dovolj in da je rešitev mogoče poiskati le skozi pronicljivo psihološko in socialno razumevanje določene situacije in njenih silnic. Po drugi strani pa ob vseh tehničnih čudesih in procedurah, ki so na voljo sodobnim kriminalistom, in ob vseh policijskih institucionalnih postopkih in zapletih zgodbo nazadnje nosi do kraja individualiziran narativni glas, za katerega se vselej počasi izkaže, da se mora boriti s svojimi lastnimi demoni.

Auteur

  • Tana French (auteur)

    Tana French est une autrice et actrice américaine qui vit à Dublin depuis plus de trente ans. En 2008, elle a raflé de nombreux prix de littérature policière pour son premier roman, La Mort dans les bois. Tous ses livres sont des best-sellers traduits dans trente-quatre pays. Son cycle sur le Dublin Murder Squad est adapté en série par la BBC depuis 2019. Elle a reçu le Grand Prix des lectrices de Elle en 2022 pour La Colline aux disparus

Auteur(s) : Tana French

Caractéristiques

Editeur : Publishing house Goga

Auteur(s) : Tana French

Publication : 3 mars 2024

Edition : 1ère édition

Intérieur : Noir & blanc

Support(s) : Livre numérique eBook [ePub + Mobi/Kindle + WEB]

Contenu(s) : ePub, Mobi/Kindle, WEB

Protection(s) : DRM ACS4 (ePub), Marquage social (Mobi/Kindle), DRM (WEB)

Taille(s) : 844 ko (ePub), 3,01 Mo (Mobi/Kindle), 1 octet (WEB)

Langue(s) : Slovène

Code(s) CLIL : 3453

EAN13 Livre numérique eBook [ePub + Mobi/Kindle + WEB] : 9789612774318

EAN13 (papier) : 9789612773557

Vous aimerez aussi

--:-- / --:--